Liesbet De Vocht Flandrienne
Liesbet De Vocht is zaterdag in Brussel tot Flandrienne van 2010 verkozen. De 31-jarige Belgische kampioene kreeg de voorkeur op Grace Verbeke, winnares van de Ronde van Vlaanderen. De voorbije twee jaar werd Grace Verbeke gehuldigd als beste Belgische wielrenster van het seizoen.
Yannick Eijssen voor Laurens De Vreese bij beloften
Yannick Eijssen miste de galavoorstelling in Brussel omdat BMC, de ploeg van Cadel Evans waarvoor Yannick volgend jaar als prof debuteert, verzamelen blies in de buurt van Milaan. De ouders, de zus en de vriendin van Yannick namen de honneurs waar.
Jasper Stuyven wint Parijs-Roubaix in regenboogtrui
Jasper Stuyven volgt Kevin De Jonghe op als Jonge Flandrien bij de junioren. Vorig jaar strandde wereldkampioen Stuyven op rang drie na De Jonghe en Guillaume Van Keirsbulck.
Joachim Vanreyten verslaat Deltombe als beste nieuweling
Het verschil tussen laureaat Joachim Vanreyten en Kevin Deltombe is miniem. Beide renners kunnen een waslijst aan topprestaties voorleggen. Zegekoning Vanreyten, die 17 keer won, was meteen bij de les en dat gaf de doorslag. Deltombe werd in maart niet genomineerd en dat brak Kevin zuur op bij de eindafrekening.